Copyright 2018 - LOC

Blogs

‘Zonder pijntjes kan je niet leven,’ zei mijn broer vroeger tegen mij. Met al zijn zes jaren was hij zo wijs dat hij het nut van pijntjes begreep. En hij kon het ook nog uitleggen: als je geen pijn zou voelen, zou je met een gebroken been gewoon doorlopen totdat het er uiteindelijk vanzelf af zou vallen. Het pijntje als waardevol signaal. Voor de geestelijke gezondheid geldt dat precies zo.

Etnische minderheden zijn minder geneigd professionele hulp te zoeken voor psychische problemen en meer geneigd af te haken wanneer ze hulp hebben gezocht. Wij deden een systematisch literatuuronderzoek om uit te vinden hoe dit te verklaren is.

Deze tekst is vertaald uit het Engels door Annemieke van den Tol met kleine aanpassingen door Richard van den Tol. Het onderzoek waarover geschreven wordt is uitgevoerd door Dr Meredith Wilkinson, Dr Annemieke van den Tol en Kathleen Nthakomwa-Cassidy (De Montfort University, UK).

Meer informatie over de carrousel op de startpagina.

Lang heb ik niet nagedacht om te komen tot deze vier foto's. Allereerst zijn ze door mijzelf en naaste familie gemaakt om problemen met auteursrechten te vermijden. Verder voldoen ze aan de eigenschap: vreemd.

Geen van de foto's is bewerkt. De eerste foto bijvoorbeeld is echt scheef genomen.

Foto 1: zoals gezegd scheef; koelkast en stofzuiger in sjofele kamer.

f t g